Ezektől is fájhat a boka - Egészséges ízületek

Bokafájdalom kenőcs, Sport, rándulás, ficam | BENU Gyógyszerkereső és online gyógyszertár | BENU Gyógyszertár

Tartalom

  Keresés Tudjon meg többet a lábfej- és bokafájdalomról A lábfej és a boka fájdalma nagyon gyakori, valószínűleg azért, mert jelentős használatnak vannak kitéve. Itt áttekintjük a leggyakoribb okokat és a lábfej- illetve bokafájdalom kezelési lehetőségeit.

  A belső boka bokafájdalom kenőcs okai és kezelése gyógytornával A belső boka fájdalmának okai és kezelése gyógytornával A belső bokát bokafájdalom kenőcs fájdalmak a legtöbb esetben idős korban, éveken át tartó rossz tartás, illetve deformáció következtében alakulnak ki, de nagyon gyakori tünet sportolók, főként futók körében is. A problémát a belső boka bokafájdalom kenőcs általában az úgynevezett tibialis posterior ín túlterhelése okozza, amit a legtöbb esetben nagyon eredményesen kezelhetünk megfelelő terápiával és gyógytornával abban az esetben, ha időben felismerjük a bajt.

  Amennyiben ugyanis a belső boka fájdalmát elhanyagoljuk, az ín részleges vagy teljes szakadása is bekövetkezhet, amit sok esetben már csak műtéti úton lehet orvosolni.

  bokafájdalom kenőcs

  Általános tünetek Habár azt hihetnénk, hogy a belső boka fájdalma önmagában egy tünet, azonban vészhelyzet esetén mindezt rengeteg kísérőjelenség követi, amelyekre érdemes odafigyelni a bokafájdalom kenőcs felismerés érdekében.

  Ilyen például bokafájdalom kenőcs fokozott megterhelést követő merevségérzés a bokában, ami mozgás hatására újra csökken és javul, de az is nagy gondra utalhat, bokafájdalom kenőcs mindig bokafájdalom kenőcs bizonyos távolság megtételét követően érzünk fájdalmat.

  Szintén árulkodó tünet lehet az is, ha a problémát akkor tapasztaljuk, ha a lábat passzívan kifelé, vagy ellenállással szemben befelé fordítjuk, esetleg képtelenek vagyunk, netán már nehezünkre esik lábujjhegyre állni, ami jelentős fájdalommal jár együtt. Általában már előre haladott állapotot jelez, így bokafájdalom kenőcs késlekedjünk egy orvos és egy gyógytornász felkeresésével, ha bokánál duzzanatot tapasztalunk, vagy érintésre, nyomásra jelentkező fájdalmat.

  A felsorolt tünetek jellemzően együtt jelentkeznek, és tipikusan a túlterhelésre utalnak, a hajlamosító tényezők között pedig az alkati sajátosságok, a laposabb lábszerkezet, a lúdtalp és az úgynevezett pronáció súlyossága találhatók.

  bokafájdalom kenőcs

  A belső boka fájdalmának kialakulása Azt tehát már ismerjük, hogy a belső boka fájdalmának kialakulása mögött a túlterhelés áll, de érdemes alaposabban is megismerkedni a problémával, amelyet leginkább az ellenmozgás idéz elő, ami a tibialis posterior ín feszüléséből fakad, és az általa befelé húzott láb fokoz.

  Ez a túlterhelt állapot, amelyre jelentősebb feszülés helyeződik abban az esetben, ha a kérdéses ín a láb felemelkedésekor — futás közben például — kifelé fordul, ami sokkal megterhelőbb az egész izomzatnak és az egész bokának, mintha az ín normál állapotban látná bokafájdalom kenőcs a feladatát, illetve kontrolláltan nyúlna, megfelelő mozgást biztosítva ezzel az adott testrésznek.

  • Kondrocita közös kezelés
  • Futósérülések és gyógyításuk - authorkerekpar.hu
  • Lábfej fájdalom 23 oka, 11 tünete és 12 kezelési módja Boka fájdalom sérülés nélkül.
  • Súlyos boka fájdalom.

  A túlzott terhelés során egyébiránt különféle mikro sérülések jönnek létre, amelyek súlyosabb esetben a rostok átrendezésével meggyengítik az ín szerkezetét, sőt el is szakíthatják azt.

  Minél jobban elgyengül az ín, és minél fokozottabb terhelés nehezedik rá, annál nehezebben tud regenerálódni, és annál nagyobb fájdalom jön létre. Rehabilitáció gyógytornával Amennyiben létrejön a bokában ez a túlterheléses állapot, a legfontosabb, hogy mielőbb gyógytornászhoz forduljunk, hogy megfelelő lazító és rehabilitációs gyakorlatokat sajátíthassunk el tőle, amelyeket fájdalomcsillapításra és az ín megnyugtatására egyaránt felhasználhatunk.

  bokafájdalom kenőcs

  Mindemellett fontos, hogy kerüljük a sporttevékenységet, és a lábat annyit pihentessük, amennyit csak szegycsont ízületek sérülése, de kerüljük az állást és a sok sétát is. A rehabilitáció során a gyógytorna legfontosabb feladata, hogy a problémás ínhoz kapcsolódó izmok bokafájdalom kenőcs kerüljenek, ezáltal főként ekcentrikus működés során kitartóvá váljon minden érintett izomcsoport.

  Ha esetleg idom-balansz áll fenn, akkor természetesen annak a megszüntetése is lényeges, de jellemzőek lesznek a torna során a boltozaterősítő gyakorlatok is, hiszen a tibialis posterior ín épségében és működésében igencsak fontos szerepet játszik a hosszanti boltozat egészsége.

  bokafájdalom kenőcs